over bpd

bas pruyser design is een ontwerpbureau voor het designen van producten die industrieel worden vervaardigd in grote aantallen en voor lange tijd.

40 jaar ervaring staat borg voor kennis en kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid, nauwe samenwerking met opdrachtgevers, constructeurs, fotografen, modelmakers en communicatieafdelingen.

Techniek en vormgeving worden gebundeld in eigentijdse ontwerpen die heel vaak tijdloos zijn geworden vanwege de functionele eenvoud en het specialistische oog voor detail: een stoel is een stoel, een afvalbak een afvalbak. Niets meer en niets minder. Wel vaak functioneler, ergonomischer of praktischer te produceren en te gebruiken.

36,5 jaar ervaring in het in parttime vaste dienst ontwerpen van school- en kantoormeubilair voor Koninklijke Ahrend en een freelance relatie van meer dan 30 jaar in het bedenken en vormgeven van onder- en bovengrondse afvalinzameling producten voor Koninklijke Bammens in Maarssen vormen de basis van de know how van het product ontwerpen.

Voor Ahrend werkte Bas voor Ahrend Produktiebedrijf Sint Oedenrode en Ahrend Produktiebedrijf Zwanenburg en begeleidde projecten in Engeland en Hongkong. Het laatste met een materiaal en toepassingsgericht redesign van het door Friso Kramer in 1974 ontworpen Mehes. Later gevolgd door Mehes Plus, Mehes Unique en Ahrend 22.

Daarnaast is er sinds 2007 een parttime relatie met de Hogeschool van Amsterdam waar Bas Senior Designer en Adviseur is voor de nog jonge Amsterdamse leerroute Product Design.

Bas Pruyser (1950) en Ellen Pruyser-Oudshoorn (1959) runnen samen het ontwerpbureau waarbij Bas het ontwerpwerk doet en Ellen de rest: contacten, sponsoring, (financiƫle-) administratie, ICT en Webbeheer.